Právě se nacházíte
  • Nacházíte se:  O škole
  • GDPR
  • Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů

Naše škola, Bolevecká základní škola Plzeň, nám. Odboje 18, příspěvková organizace je správcem osobních údajů (a zvláštních kategorií osobních údajů). Spadají sem žáci, jejich zákonní zástupci a další osoby, které přichází do styku se školou, nebo jim škola poskytuje některé služby (stravování, pronájem prostor apod.).

Veškeré činnosti související se zpracováváním osobních údajů se řídí směrnicí 95/46/ES a zákonem č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů.

V souvislosti s novým nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, škola vytváří podmínky a opatření, aby její činnosti při zpracování těchto údajů byly od 25. května 2018 v souladu s novým nařízením.

Bolevecká základní škola Plzeň, nám. Odboje 18, příspěvková organizace, IČ 49777581, dále jen „škola", jako správce osobních údajů, zpracovává údaje v níže uvedených případech.

Na školu je možné se k uplatnění práv v oblasti osobních údajů obracet prostřednictvím datové schránky, ID DS: 86bkgvh, emailem na adresu skola@bzs.plzen-edu.cz nebo poštou na adresu Bolevecká základní škola Plzeň, nám. Odboje 18, příspěvková organizace, se sídlem v Plzni, nám. Odboje 18, 323 00 Plzeň. Výše uvedenými způsoby je možné se v relevantních případech na školu obracet za účelem uplatnění práva na přístup k osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování, vznést námitku proti zpracování, jakož i při uplatnění práva na přenositelnost údajů a dalších práv podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů. Výše uvedenými způsoby se mohou subjekty údajů na školu obracet v případě údajů zpracovávaných na základě souhlasu rovněž za účelem odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů.

Jmenovaným pověřencem pro školu je Ing. Jiří Baumruk, telefon č. 378 032 207, email: baumruk@plzen.eu.

Pro zajištění vedení dokumentace školy, v souladu s ustanovením § 28 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů, zpracovává škola o žácích následující typy údajů:

Jméno a příjmení; rodné číslo (popřípadě datum narození, nebylo-li rodné číslo žákovi přiděleno); státní občanství; místo narození; místo trvalého pobytu, popřípadě místo pobytu na území České republiky podle druhu pobytu cizince nebo místo pobytu v zahraničí, nepobývá-li žák na území České republiky; údaje o předchozím vzdělávání, včetně dosaženého stupně vzdělání; datum zahájení vzdělávání ve škole; údaje o průběhu a výsledcích vzdělávání ve škole; vyučovací jazyk; údaje o znevýhodnění žáka; údaje o mimořádném nadání žáka; údaje o podpůrných opatřeních poskytovaných žákovi školou, a o závěrech vyšetření uvedených v doporučení školského poradenského zařízení; údaje o zdravotní způsobilosti ke vzdělávání a o zdravotních obtížích, které by mohly mít vliv na průběh vzdělávání; datum ukončení vzdělávání ve škole.  

Osobní údaje jsou rovněž zpracovávány při vedení následujících agend:

  • Přijetí ke vzdělávání, odklady školní docházky, sdělení o vzdělávání v cizině (školský zákon)
  • Evidence úrazů v knize úrazů (školský zákon, vyhláška č. 64/2005 Sb.)
  • Vedení záznamů v třídní knize (školský zákon)
  • Žádosti o přestup (školský zákon)
  • Posudky zdravotní způsobilosti (škola v přírodě, výuka plavání, sportovní soustředění, sportovní akce - školský zákon)
  • Uvolnění žáka z vyučování (školský zákon)
  • Stravování žáka (školský zákon, vyhláška č. 107/2005 Sb.)
  • Orientační testování nezletilého žáka na přítomnost OPL (školský zákon)
  • Prezentace školy (oprávněný zájem školy, souhlasy se zpracováním osobních údajů)
  • Seznámení se školním řádem a školním vzdělávacím programem (školský zákon)
  • Žádost o zahájení a rozhodnutí o ukončení individuálního vzdělávání (školský zákon)
  • Kamerové systémy (oprávněný zájem školy - zajištění bezpečnosti osob a majetku)
  • Smluvní agenda školy, provozní agenda školy (plnění smluv)
  • Pedagogická agenda a korespondence (školský zákon)
  • Vedení personální a mzdové agendy zaměstnanců školy (zákoník práce)
  • Ekonomická agenda (plnění právní povinnosti - např. zákon o účetnictví...)
  • Další činnosti, které lze považovat za operace s osobními údaji

Výše vymezené údaje se dále v souladu s příslušnými právními předpisy mohou v některých případech předávat školskému poradenskému zařízení (např. Pedagogicko-psychologická poradna), jinak pouze osobám, které svůj nárok prokáží oprávněním stanoveným školským zákonem nebo zvláštním zákonem (např. Policie ČR, soudy, OSPOD).

Osobní údaje jsou uloženy po dobu stanovenou Spisovým a skartačním řádem školy.

Osobní údaje nebudou předávány do třetích zemí.

Při zpracování osobních údajů nedochází k automatizovanému rozhodování.

Dozor v oblasti ochrany osobních údajů vykonává Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz).

 

V Plzni dne 25. 5. 2018                                                                  Mgr. Helena Brunclíková, ředitelka školy

 

 

Aktuality

Úplné uzavření školy od 1.3.2021

Úplné uzavření školy od 1.3.2021... Pokračovat

AKTUÁLNÍ OPATŘENÍ OD 25.2.2021 PRO NOŠENÍ OCHRANNÝCH PROSTŘEDKŮ DÝCHACÍCH CEST

Upozornění pro rodiče. V návaznosti na mimořádné opatření MZDR ČR č. j. 15757/2020-44/MIN/KAN ze dne 22. 2. 2021 a informace MŠMT ze dne 23. 2. 2021 dochází k úpravám pro nošení ochranných prostředků dýchacích cest. S účinností od 25. února 2021 do odvolání platí i ve školách povinnost nosit k překrytí dýchacích cest: respirátor nebo obdobný prostředek (FFP2/KN 95) NEBO zdravotnickou obličejovou masku nebo obdobný prostředek naplňující podmínky normy ČSN EN 14683+AC Povinnost se vztahuje i na žáky. Možnost užívání obyčejných (látkových) roušek končí. Opatření stanovuje přechodnou dobu do dne 28. února 2021 do 23.59 hod. , kdy lze nosit i obyčejnou roušku (více v přiloženém souboru). Děkujeme za respektování opatření.... Pokračovat

ONLINE MASOPUST VE 4.A

ONLINE MASOPUST VE 4.A

Únor je měsícem ve znamení masopustů. I my, i když nemůžeme být spolu ve škole, jsme si takový malý masopust připravili. Na dálku, distančně…ustrojili jsme se do pěkných, ... Pokračovat

PROVOZ ŠKOLY OD 15.2.2021

PROVOZ ŠKOLY OD 15.2.2021... Pokračovat

POLOLETNÍ PRÁZDNINY

POLOLETNÍ PRÁZDNINY... Pokračovat

Informace k provozu školy od 25.1.2021

Informace k provozu školy od 25.1.2021... Pokračovat

INFORMACE K HODNOCENÍ ZA 1. POLOLETÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2020 - 2021

INFORMACE K HODNOCENÍ ZA 1. POLOLETÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2020 - 2021... Pokračovat

INFORMACE K PROVOZU ŠKOLY OD 11. LEDNA 2021 DO 22. LEDNA 2021

INFORMACE K PROVOZU ŠKOLY OD 11. LEDNA 2021 DO 22. LEDNA 2021 ... Pokračovat

Oznámení školní jídelny

Oznámení školní jídelny... Pokračovat

Provoz ŠJ od 4.1.2021

Provoz ŠJ od 4.1.2021... Pokračovat

Archiv aktualit